Boktokan - Redaktör & Lektör Kontakt

Tjänster

Jag vänder mig till både författare och förlag.
Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar.

Första kapitel-analys

I dagens samhälle är det lätt att byta bok eller ljudbok om man inte fastnar. Som författare är det därför viktigt att redan under det första kapitlet fängsla sina läsare och få dem att vilja fortsätta läsa.

Jag kommer främst att titta på i vilken utsträckning som manuset drar in läsaren. Finns drivet att vilja läsa vidare när kapitlet är slut? Framställs karaktärerna på ett sätt som väcker intresse? Även gestaltning, språk och berättarrösten kommer att genomgå en analys.

Beroende på hur lång din inskickade text är, kommer du att få ett utlåtande på 2-4 sidor där jag ger min respons.
Är din text längre än 5000 ord, kontakta mig för en offert.

Information

En första kapitel-analys tar ca 1-2 veckor, beroende på arbetsbelastning. Jag förbehåller mig rätten att tacka nej till uppdrag.

Ditt manus skickas in som en Word-fil med 1,5 radavstånd i Times New Roman 12 punkter.
Jag använder mig av Words granskningsverktyg.

Manus och utlåtanden behandlas konfidentiellt.

Jag åtar mig uppdrag inom de flesta genrer med undantag från poesi.

Lektörstjänster

Har du precis fått tillbaka ditt manus från testläsare och är nu redo för nästa steg? Eller har du fastnat med berättelsen och vet inte riktigt hur du ska ta dig vidare? Eller är du precis klar med ditt råmanus och vill se om din berättelse håller?
Då är det dags för en lektörsläsning.

Som lektör läser jag igenom ditt manus med fokus på helheten. Jag går igenom handlingen, karaktärerna, språket, berättarrösten, tempo, gestaltning, val av titel och den tilltänkta målgruppen. Jag lyfter det som jag tycker är bra och kommer med förslag på de områden där jag ser en möjlighet till förbättring.

Du kommer att få ett lektörsutlåtande där det ingår en handlingsplan med mina förslag på hur du kan fortsätta med din redigering.

Jag har två olika lektörstjänster som du kan välja mellan.

Grundläggande

Här ingår ett utlåtande med min respons som även innehåller en handlingsplan med förslag på fortsatt redigering. Utlåtandet är på 5-8 sidor beroende på manusets längd.

Premium

Här ingår förutom ett utlåtande med respons och handlingsplan även kommentarer direkt i texten med tips och förslag på förbättring. Jag belyser även direkt i texten stycken och meningar som jag tycker är bra. Utlåtandet är på 7-12 sidor beroende på manusets längd.

Information

En lektörsläsning tar ca 3-4 veckor, beroende på arbetsbelastning. Jag förbehåller mig rätten att tacka nej till uppdrag.

Ditt manus skickas in som en Word-fil med 1,5 radavstånd i Times New Roman 12 punkter.
Jag använder mig av Words granskningsverktyg.

Manus och utlåtanden behandlas konfidentiellt.

Jag åtar mig uppdrag inom de flesta genrer med undantag från poesi.

Redaktörstjänst

Börjar ditt manus att kännas färdigt? Oavsett om du ska skicka in till ett förlag eller ge ut din bok på egen hand är det en god idé att låta en redaktör läsa igenom det. Språkfel slinker lätt med när man jobbat med sin text under många vändor. Då kan det hjälpa att låta ett par nya ögon granska innehållet. 

I min roll som redaktör läser jag igenom hela manuset med samma fokusområden som en lektör, men jag går in mer i detalj. Jag lägger vikt vid dramaturgin, språket, tempot i handlingen, stilen, logiska luckor, dialoger, målgrupp, upprepningar samt manusets begriplighet. Jag kommer även att redigera och rätta till de eventuella stavfel, skiljeteckensmisstag och grammatiska missar jag upptäcker. 

Jag läser igenom manuset en vända och skickar sedan tillbaka det till dig för vidare redigering. 
Vill du ha ytterligare en redaktörsläsning får du 50 % rabatt om du skickar in manuset inom 3 månader.

Under en redaktörsläsning kommer jag att ge kommentarer och förslag på redigering direkt i texten, samt ett utlåtande med min respons vars längd beror på antal ord i ditt manus.

Information

En redaktörsläsning tar ca 4-5 veckor, beroende på arbetsbelastning. Jag förbehåller mig rätten att tacka nej till uppdrag.

Ditt manus skickas in som en Word-fil med 1,5 radavstånd i Times New Roman 12 punkter.
Jag använder mig av Words granskningsverktyg.

Manus och utlåtanden behandlas konfidentiellt.

Jag åtar mig uppdrag inom de flesta genrer med undantag från poesi.

Priser

För att boka en tjänst skickar du ett mejl med information om ditt manus och vilken tjänst du är intresserad av. När arbetet påbörjas skickas en faktura ut som du har 30 dagar på dig att betala. När arbetet har startat går det inte att avboka tjänsten.
Paket
Detta ingår
Pris
Första kapitel-analys

Ett utlåtande på 2-4 sidor med respons på handling, karaktärer, språk och gestaltning. Gäller upp till 5000 ord, är din text längre än så be om en offert.

1500 SEK
+ 25 % moms

Boka 
Lektör Grundläggande

Ett utlåtande på 5-8 sidor med respons på helheten samt en handlingsplan med förslag för fortsatt redigering.

10 öre/ord
+ 25 % moms

Boka 
Lektör Premium

Ett utlåtande på 7-12 sidor med respons på helheten och en handlingsplan samt kommentarer med feedback direkt i texten.

1500 SEK + 10 öre/ord
+ 25 % moms

Boka 
Redaktörstjänst

En genomgående djupdykning med kommentarer och redigeringsförslag direkt i manuset samt ett separat utlåtande. Är din text kortare än 45 000 ord, be om en offert.

15 000 SEK
+ 25 % moms

Boka